Tilpasning af  Trekker sadler

Det er vigtigt at din hest og sadlen er et match og derfor er det altid godt at følge instruktionerne vedrørende tilpasning. Her er det muligt at se videoer som kan guide dig samt instruktioner du kan læse.

Tilpasning:

Man skal med en finger mærke efter, at der ikke er unødigt tryk under sadlens forreste del af panelet. Dette skal kontrolleres på begge sider. Endvidere skal det kontrolleres at sadelkammeret er åben, således at en pisk kan trækkes igennem.

– Sadlen skal ligge på det rigtige sted. ( skulderen skal være fri)
– Panelerne må ikke ligge over det sidste ribben.
– Sadlen er i en balanceret stilling. ( rytteren skal sidde over 13.-14. ribben hvor hestens tyngdepunkt er).
– Gjorden er på det rigtige sted så sadlen vil blive på plads. (1 håndsbredde fra albuen og gjorden må ikke ligge så albuen støder ind i spænderne på gjorden).

Sadlen tilpasser hestens form under rytterens vægt.

Sadlen kan se for smal ud eller for bred ud når der ikke er vægt i sadlen. Derfor skal sadlen altid afprøves og vurderes med din vægt til at fordele trykket. Vægten vil gøre sadlen fleksibel og tilpasse sig. Hvis man som rytter er lidt tung anbefaler vi, at man fordeler vægten yderligere med et trykfordelende underlag. Her anbefaler Mattes Eurofit Correction Pad som har filtindlæg til tilpasning af din sadel. Dette Pad kan købes i Shoppen.

Hvis du er i tvivl om sadlen ligger korrekt under ridning, skal du få en anden person til at se efter. 

Hvis du føler dig i tvivl om din sadel passer, er du velkommen til at tage billeder af din hest uden og med sadlen på, samt eventuelt sende en video, hvor du rider hesten i skridt og trav og sende den til mailadressen bomloesesadler@gmail.com.

Nyttig viden:

Det anbefales at du bruger en rampe at stå på når du skal op på din hest. Du skåner hesten for unødigt træk på hestens højre skulder og sadlen kan ikke tåle det træk, der kommer når du hopper op fra en side fra jorden. Det er altid godt at skifte opstigningsside således, at belastningen ved opstigning bliver med lige belastning på hestens skuldre. Det kræver tilvænning af hest og rytter, men er absolut rigtigt godt for hest og sadel.

Det er altid godt at tage billede af hesten, direkte fra siden, hvor hoved er oppe og man kan se ben og hoved. Første billede uden sadel og derefter med sadlen før og efter turen for at kunne se hvor sadlens punkt har ligget på hestens ryg.

Sadelkammer

På en fast hård bom skal bredden være helt rigtig. En tommelfinger regel siger, at der skal være plads til en hånd mellem sadlen og hesten. Denne regel gælder ikke for fleksible sadler. Da hele sadlen er fleksibel og blød, omgiver den hesten på en tættere måde end en sadel med en fast bom. Der skal dog være plads til nogle cm (et par fingre for at sikre at sadlen ikke hviler på hestens rygrad.

Stramning af gjord

Det er en god ide at efterspænde gjorden gradvist og tjekke den efter montering. Når sadlen bliver varm mellem hesten og rytteren, vil den flekse og give plads. Det er vigtigt at panelerne hviler på og lige langs med hestens rygmuskler og at sædet ikke hviler på hestens rygsøjle.

Sådan indstiller du bredden på sadlen

Sådan skifter du sædestørrelse på Trekker sadlen

Sådan tilpasser du Trekker på din hest