Tilpasning af GHOST sadler

Tilpasning af Ghostsadler.: Ghost sadlen er helt igennem en bomløs sadel uden nogen former for jern eller bom, Basen og panelerne på sadlen beskytter hestens ryg og  støtter rytteren til at sidde korrekt.

-Mærk efter langs din hests rygsøjle hvor bredt et kammer din hest har brug for. Benyt dine fingre som målebånd. De fleste ponyer heste har brug for et kammer svarende til 4-5 fingre.

-Læg sadlen på din hest.

-Kontroller at der er luft i kammeret og at sadlen ikke ligger på rygsøjlen men på hestens rygmuskler.

ghost whitherghost tilpasning1

  • -Hvis der ikke er plads nok til hestens rygsøjle så juster panelerne. De er fastgjort med velcro og til at justere. OBS! kammeret vil udvide sig under rytter. Placer panelerne altid lidt mindre end hvad din hest har brug for. Få en hjælper til at tjekke at kammeret passer og at der er luft til manken når du sidder på hesten. Få fingre er nok.
  • Sadlen kan godt tåle at ligge på hestens skuldre så længe at dit tryk ligger på hestens 13-14 ryghvirvel. Sadlen er meget fleksibel og hesten har derfor bevægelighed under panelerne. På heste med meget markeret manke må panelerne ikke ligge frem på skuldrene.
  • -Gjordstropophænget er fleksibelt og som udgangspunkt i et V men kan flyttes efter behov. Her er det vigtigt at være opmærksom på at gjordens spænder ikke genere hestens albuer og at gjorden er lang nok. Der må gerne være en håndsbredde fra gjorden og til albuen. Ved heste med runde ribben og kort ryg kan det være nødvendigt med en gjord med buet form og/eller udskæring til albuerne.

ghost.spænde

-Stram gjorden (ikke for stramt)

-Hvis din hest er sensitiv har vi gjordbeskytter til at mindske trykket fra

gjordstropperne. Gjordbeskyttere kan købes i vores shop. Klik her

gjordstroppskydd

-Sadlen skal ligge lidt højere fortil FØRSTE gang du sætter dig op og skal have lov at falde til. Rid i sadlen i 20 minutter og tjek derefter om sadlen er i balance. Flyt på paneler om nødvendigt. Er din hest komfortabel og tilfreds?

-Hvis sadlen ligger i for eller bagvægt vil du kunne fornemme det, idet du vil føle dig kastet fremad eller tilbage i sædet. Vurder ved at stå af om sadlen ligger i balance efter 20 minutters ridning.

-Når du sidder på hesten skal du kunne løfte forsvidsel og bagsvidsel på din sadel. Det giver din hest mulighed for at bevæge sig frit. Let tryk mod ryggen er tilladt. Hvis der er mere tryk for eller bag kan sadlen justeres op med filtindlæg som skæres til og ligges i panelerne. Det er også muligt at bruge Ghost egen indlæg som sættes på mellem mellem basen og panelerne. Indlæggene fåes i forskellige tykkelser.

Bemærk: Kammeret vil automatisk udvide sig når du sætter dig op. På en meget bredrygget hest skal man være opmærksom på ikke at udvide kanalen for meget. Hvis kanalen bliver for bred så kan sædet synke under din vægt og lave et for bredt kammer. ( Dette gælder dog kun ved tungere ryttere). Sadlen skal hvile på hestens muskler langs med rygsøjlen og ikke på rygsøjlen/ribben.

Hvis du er i tvivl om din sadel ligger korrekt så send en mail med billeder af hesten med sadlen på og gerne en video hvor hesten er under bevægelse.