Info om Ghost sadler 

ghostlogo

Information om Ghost sadlerne:

Ghostsadlen håndlaves i Italien efter bestilling. Her er en sadel som er tilpasningbar og der er mange muligheder for, at kunne finde en løsning der passer til dig og hesten. Sadlen giver en god rygsøjlefrihed med de vægtfordelende paneler.

Ghostsadlen er fleksibel, men også stabil på de rigtige steder og kan passe selv de bredeste heste. Sadlen er med V gjord system, så man kan justere sadlen til den enkelte hest.

Basen er lavet af Kevlar og er fleksibel på alle måder

Der er to indstillinger til stigremme og ophæng er indbygget i basen og ikke over ryggen.

Man kan have stigbøjler indvendigt eller udvendigt på sadelklapperne, eller man kan vælge fenders til modeller med korte sadelklapper.

Ghost sadlen giver en følelse af tæt kontakt med hesten

Knæpuder er med to forskellige positioner. Den lodrette position er, hvis du ønsker en mere lodret vinkel og er egnet til rytteren der ønsker en mere dressurbetonet opstilling. Den lidt mere vinklede knæstøtte giver mere plads og mulighed for kortere bøjler. I Ghost Torino og Ferrera er knæpuderne indbygget i sadelklappen og er til at tage ud.

Man kan skifte sædet uden at behøve at købe en ny sadel.

Der er forskellige sæder til forskellige behov.

Der er mange muligheder for at designe sin egen sadel med forskellige materialer og farver.

Fremstillet i Europa(Italien) fra miljøvenligt læder, ingen børnearbejde involveret.

Fåes i tre størrelser. 16″Bambino, 17″Piccolo og 18″Standard. For sadler med vinklede knæstøtter bliver sædet en halv tomme større.

Vægt:  Sadlerne anbefales til ryttere op til maks 95 kg.  Ved en ryttervægt mellem 85 og 95 kilo er det en individuel vurdering, idet det er væsentligt at se på rytterens balance og hvordan rytteren sidder i sadlen. Jeg foretager en vurdering af hvilken pad og paneler, der skal bruges til din hest. Det er altid en individuel vurdering. Køber du en brugt sadel og har brug for rådgivning er dette også en mulighed.

Benyttelse: I sadlerne kan man ride letridning og springe mindre spring. Der er flere forskellige modeller der tilgodeser både hesten og rytterens behov. I Ghost Italy kan springes højere spring

Sadlens konstruktion.
Sadlen er bygget op af 3 elementer.
Base-paneler-sæde

Basen er sadlens kerne og er opbygget i flere lag af syntetiske materialer. Sadlen er fleksibel og følger hestens bevægelser.
Sadlens gjordstropophæng er fleksibelt og tilgodeser hestens gjordleje uden at forstyrre stabiliteten i sadlen.

Anlægsfladen på en Ghost/Cavallin Treeless er afhængig af hvor meget rytteren fylder i buksestørrels. Sadlen giver sig under rytterens vægt. Trykket på en Ghostsadel skal være hvor den røde streg er på anvist billede. Dette betyder også at man ikke må sidde på bagsvidslen da bagsvidslen er blød og giver efter. Du skal kunne løfte bagsvidslen når du sidder i sadlen.

Selve sadlen skal ligge i balance og dette kan gøres på flere måder. Det er vigtigt at der ikke er tryk på hestens skulderparti og Trapezmusklen, så du skal kunne få en hånd ind under panelet foran under bevægelse.

Det er ALTID en individuel vurdering om din hest kan bære en Ghost/Cavallin sadel, fordi der er flere parametre at tage i betragtning. Skriv til bomloesesadler@gmail.com hvis du er i tvivl om du og din hest kan bruge en Ghost. Du kan læse mere på siden her:  sadelkøb og sadeltilpasning klik HER

Vægt:Ghost/Cavallin Treeless sadler anbefales til maks vægt 95 kilo. Dog er det en individuel vurdering hvis du vejer mellem 85 kg og 95 kg, idet det er vigtigt at du har noget rideerfaring og en fornuftig balance. Jeg foretager en vurdering af hvilken udstyr der skal bruges til din hest for at få den optimale tilpasning og trygfordeling. Køber du en brugt sadel er rådgivning også en mulighed.

Benyttelse: I GHOST/CAVALLIN TREELESS sadlerne kan man ride letridning og springe mindre spring. Der er flere forskellige modeller der tilgodeser både hesten og rytterens behov. I Ghost Italy kan springes højere spring

Paneler laves i 3 forskellige tykkelser som kaldes panel 2, panel 3 og panel 4.
Panel 2 er kun til bambino sadlerne og panel 3 og panel 4 er til piccolo og standard sadlerne.

Panel 2

Panel 3

Italy panels not to open

Panel 4

Når sadlen er ny ser sædet fladt ud men det er det ikke ikke.. Så snart der kommer vægt i sædet former sædet sig efter basen.
Til venstre en ny sadel og til højre en sadel der har været redet i ca. 20 gange.

Ny sadel

Ghost Veneto Bambino 16,5" og piccolo 17,5"

Redet i ca. 20 gange

Tilbehør

Stigremme og stigremmehylster
Det anbefales at man benytter stigremme der passer til sadlen. Stigremmene er lavet i biothan og slider ikke læderet på samme måde som læderremme gør. Det er også muligt at få dem som T-bar webbers. Hvis man vælger stigremme samles spændet ved bøjlen for at undgå hårde dele under sadlen og slidtage og remmen samles med Ghost stigremmehylster

ghost beskytter til stigremme

Stigremme og stigremmehylster

Hipsaver- er nu konstrueret til Ghostsadlen og kan ligges imellem sædet og basen. Denne benyttes også hvis du blot ønsker et skind til at ligge direkte på basen. Så tilkøbes hipsaver så sædet føles blødt

Hipsaver


Shims/korrektionsindlæg – kan fåes i forskellige tykkelser og sættes imellem basen og paneler. Har du en hest med nedsat fylde bag skulderområdet eller en overbygget hest hvor sadlen typisk ligger i forvægt er dette en nem måde at korrigere sadlen i balance

Cantlebolster er til at ligge ind bagerst i sadlen og gør sædet 0,5 tomme mindre.

Pommelbolster er til at ligge i front og kan sammen med cantlebolster gør sædet dybere. men kan også ligge i fronten hvis du føler du falder forover. Pommelbolster kan ændre dit sæde så du ikke behøves at korrigere men kan også hjælpe dig til mindre svaj i ryggen. Har man brug for en pommelbolster fordi man falder forover kan sadlen også ligge i forvægt og derfor bør m an overveje shims i front i stedet eller sammen med pommelbolster

Ghost pads er udviklet til Ghostsadlerne og derfor også syet til den enkelte model så formen passer til sadlen. Til Cavallin Crusader og Heritage er universal pad og dette er ikke formsyet.
På endurance pad er det muligt at få skrift på paddet.
I alle pads er der bluefoam og undersiden kan fåes med sympanova eller medicinsk fåreskind i sadellejet eller under hele paddet