Viden om GHOST/CAVALLIN TREELESS sadler.

GHOST/CAVALLIN TREELESS sadler er håndlavet stabile og mulitfleksible sadler både til hest og rytter.

Sadeltilpasning

Sadlens anlægsflade

GHOST sadlen og anlægsflade.
Anlægsfladen på en GHOST/CAVALLIN TREELESS er afhængig af hvor meget rytteren fylder i buksestørrels. Sadlen giver sig under rytterens vægt. Trykket på en Ghostsadel skal være hvor den røde streg er på anvist billede. Dette betyder også at man ikke må sidde på bagsvidslen da bagsvidslen er blød og giver efter. Du skal kunne løfte bagsvidslen når du sidder i sadlen.

Selve sadlen skal ligge i balance og dette kan gøres på flere måder. Det er vigtigt at der ikke er tryk på hestens skulderparti og Trepazmusklen så du skal kunne få en hånd ind under panelet foran under bevægelse.

Det er ALTID en individuel vurdering om din hest kan bære en GHOST/CAVALLIN TREELESS sadel, fordi der er flere parametre at tage i betragtning. Skriv til bomloesesadler@gmail.com hvis du er i tvivl om du og din hest kan bruge en Ghost. Du kan læse mere på siden her:  sadelkøb med/uden sadeltilpasning klik HER

Paneler:

Store/Grande 58
Mellem/Piccolo 53
Lille/Bambino 51 

Base:

Stor/Grande 55
Mellem/Piccolo 50
Lille/Bambino 48

Sæde:

Stort/Grande 36
Mellem/Piccolo 31
Lille/Bambino 29

Lang sadelklap:

Stor/Grande 46
Mellem/Piccolo 44
Lille/Bambini 42

Kort sadelklap:
Stor/Quilty 28
Mellem/Quevis 32
Lille/Florac 27

Vægt: 

GHOST/CAVALLIN TREELESS sadler anbefales til ryttere op til 95 kg. Jeg foretager en vurdering af hvilken pad og paneler der skal bruges til din hest. Det er altid en individuel vurdering. Køber du en brugt sadel og har brug for rådgivning er dette også en mulighed.

Benyttelse: 
I GHOST/CAVALLIN TREELESS sadlerne kan man ride letridning og springe mindre spring. Der er flere forskellige modeller der tilgodeser både hesten og rytterens behov. I Ghost Italy kan springes højere spring

Sadelstørrelser:
Man kan bestille sadlen i Bambino 16″,Piccolo  17″ eller standard 18″.

Afhængig af model er der enten lodrette knæstøtter eller vinklede knæstøtter. Hvis man vælger modeller med vinklede knæstøtter bliver sædestørrelsen en 0,5″ større.

Knæstøtter på Roma, Veneto, Quevis, Quilty, Cagliari, Maremma og Barocco:
På GHOST Barocco, Cagliari og Maremma kan man vælge lodrette eller vinklede knæstøtter.
Vinklede knæstøtter giver mulighed for mere bevægelse til benene og kortere stigremme.
Lodrette knæstøtter giver mere støtte, længere stigbøjler og holder benene mere stabile.

Knæpuder til GHOST CLASSIC og CAVALLIN TREELESS 

Sadlen kan bestilles  med store eller små knæpuder.

Bagsvidsel:
Det er muligt at få sædet med lavere bagsvidsel eller med højere bagsvidsel. Den lavere bagsvidsel anbefales til ryttere som har problemer med at stige over en standard bagsvidsel.

Farvevalg og materialevalg:                                                                                                                                                  Sadlen kan bestilles i forskellige Materialer og farvevalg; Man kan designe sin helt egen unikke sadel, fordi man selv kan bestemme hvilke farver og materialer for-og bagsvidsel, sæde, sadelklapper og knæstøtter skal have. Se mere på Information om Ghost farve og materialevalg og i galleriet.

Økonomi: Sadlerne er med udskiftelige dele og dette er muligt at skifte selv

Panel 4. Panelerne kan flyttes og tilpasses til den enkelte hest og der er plads til en god kammerbredde.

Panelerne kan flyttes og tilpasses til den enkelte hest og der er plads til en god kammerbredde

ghost beskytter til stigremme

Det anbefales at man benytter stigremme der passer til sadlen. Stigremmene samles ved stigbøjlen for at undgå skade på sadelklappen. For at holde  stigremmen på plads benyttes  GHOST stigremmeomslag.

ghost.spænde

Fleksibelt gjordstropophæng tilgodeser svært sadelleje

Ghost skift af sædet

Det er muligt at skifte sædet på en GHOST sadel med enkelte sadelklapper. Her er det et Quevis/Quilty sæde der skiftes til en Roma/Firenze.

OBS! Når sadlen er ny føles det, som om den ligger ovenpå hestens ryg. Det tager 2-3 timers ridning før sadlen har formet sig efter hestens ryg.

GHOST Cagliari. Venstre billede er en ny sadel og højre billede er samme sadel  efter 1 times ridning. Sadlen har allerede der ændret nogen form efter heste

Nye sadler ser lidt flade ud når der tages billeder af sadlen inden brug. Sædet er sat på men ikke siddet til at ryttervægt.

Sadlen til venstre er der redet i ca 20 gange.

Sadlen til højre er helt ny.

På sadlen til højre er der ingen syning i sædet. Syningen laves ikke mere men sædet vil stadig forme sig efter ridningen.

Denne sadel er der redet i ca. 20 gange


Ny Ghost sadel

Basen

GHOST/CAVALLIN TREELESS sadler er bygget op om en base, paneler og sæde. Mere udvidet information om CAVALLIN TREELESS kan findes under de enkelte CAVALLIN TREELESS sadler.

Base med intergreret forsvidsel

Base med synlig forsvidsel/bøjle og panel 4

Shims – kan fåes i forskellige tykkelser og sættes imellem basen og paneler. Har du en hest med nedsat fylde bag skulderområdet eller en overbygget hest hvor sadlen typisk ligger i forvægt er dette en nem måde at korrigere sadlen i balance

Click here to add your own text

Hipsaver- er nu konstrueret til Ghostsadlen og kan ligges imellem sædet og basen. Denne benyttes også hvis du blot ønsker et skind til at ligge direkte på basen. Så tilkøbes hipsaver så sædet føles blødt

veneto 10

cantlebolster veneto1

cantle og pommelbolster veneto

Cantlebolster indlæg