Hvad gør Trekker sadler unikke?

Trekker sadler giver den mulighed at du nemt og hurtigt kan indstille cop-størrelsen så den passer til hestens bredde ved hjælp af drejehåndtaget på bøjlen. Det er også muligt at indstille sadlen fra 16″ – 18″ og benytte forskellige længder af paneler. Panelerne er lavet af skum og beklædt med læder. Utrolig dejlig kvalitet.

Bøjlen må ikke benyttes til at bære sadlen med eller holde fast i under ridning.

Yderligere information og videoer om tilpasning af Trekker sadlen og sædet. Klik her

Strukturen i Trekker sadlen er lavet af læder og syntetiske materialer. Forsvidsel er fast og resten af sadlen er fleksibel. Derfor vil sadlen tilpasse sig perfekt under rytterens vægt og følge hestens form. Rytterens vægt fordeles effektivt. Støddæmpningen er bedre end i sadler med bom. Der kræves ingen særlige pad. Dog anbefales til den tungere rytter et trykfordelende underlag eller et Mattes  Eurofit Pad eller halfpad med Poly flex filt til yderligere indstillinger af sadlen. Mattes pad og half pad forventes i shoppen i midt maj.

Trekker sadler er nemme at tilpasse. Den samme sadel passer forskellige typer af rygge, forskellige bredder og både lige og buede rygge. Sadlen tilpasser sig når hesten runder ryggen begrænser ikke hestens bevægelser.

Hvordan afviger Trekker  sadler i forhold til andre sadler med fleksibel bom?

Nogle mærker, der har sadler med hård bom har sadler, der kaldes »flex« eller »fleksibel«. De har som regel en traditionel form for hårdt træ, der bøjer lidt på nogle punkter. Den type sadel er meget stivere end en fleksibel sadel. Den type sadel former sig ikke og passer ikke til forskellige heste med forskellig bredde eller form.

På nedenstående billeder ses hvordan rygsøjlen forandrer sig under bevægelse: 

Hesten holder hovedet temmeligt højt og ryggen er buet.


Den samme hest sænker hovedet og runder ryggen. Hvis hesten rides samlet eller springer, vil formen af ryggen ændre sig endnu mere dramatisk. En sadel med hård bom kan passe og følge ryggens form men kun i en, ud af de utallige positioner af ryggen. Hvis en sadel ikke følger ryggens form fordeles vægten ikke jævnt og sadlen begrænser hestens bevægelse.